homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

30 juli 2006                                 22C

Heerlijk ontbeten in het hotel. Tjonge, hier weten ze wel wat gastvrijheid is, dat zijn wij in Nederland toch echt verleerd. Dat verschil merk je echt overal: hier geen chagrijnigheid, ze vragen hoe het met je gaat en blijven erop letten of alles naar wens gaat. Heerlijk, die klantvriendelijkheid.

Vanochtend rijden we naar het Inland Lake Provincial Park waar we wel een mooie wandeling kunnen doen. Het is niet ver, een half uur rijden. Startpunt is een camping midden in de natuur, en we kunnen een mooi rondje lopen rond het Inland Lake, dat is totaal 13 km, waar we vijf uur over doen, op het gemakje. Onderweg ook gewoon weer veel te zien: zicht op het meer, leuk pad om te lopen en een mooi bos (met heel veel slangen).

 Inland Lake

Inland Lake

 

Hier heerst het mildste klimaat van Canada: de zon schijnt hier gemiddeld tussen de 1.400 en 1.900 uur (ter vergelijk: in Nederland is dat gemiddeld 1.500 uur, met aan de kust zo'n 1.600 uur). In juli is het hier gemiddeld 23C en in januari 5C, en dat is ook vergelijkbaar met Nederland. De neerslag is hier matig met een gemiddelde van 1.040 mm per jaar (in Nederland valt gemiddeld 800 mm per jaar).

Het is dus wat vochtiger dan bij ons, en dat kan je ook wel zien als je hier loopt: er groeit veel mos op de bomen, er zijn veel varens, en ook aan de soort bomen kun je zien dat het hier meer regent dan in Nederland. Maar in vergelijking met het klimaat in de rest van British Columbia (zeker hier aan de westkust), is hier sprake van een mild klimaat met redelijk veel zon en met een gemiddelde neerslag: vandaar de Sunshine Coast. In de Tips kun je wat meer lezen over het klimaat in British Columbia.

Op het wandelpad, in de zon, zien we veel slangen liggen. Als we naderen kruipen ze snel weg de bosjes in. Hieronder een mooi examplaar.

 Inland Lake Trail  

 snake

varens en mos op de Inland Lake trail

 

het barst hier van de slangen

 

Na afloop van de wandeling rijden we weer naar ons motel, douchen en rusten wat uit en gaan op zoek naar een restaurant in Powell River. Nou, dat is nog lastig, want Powell River bestaat uit n hoofdstraat met voornamelijk tankstations, supermarkten en fastfoodketens. Aan het water zelf zien we het vertrekpunt van de ferries (daar moeten we morgenochtend zijn) en eettenten die gesloten zijn. Een stukje verderop zijn nog wat eettentjes, we stappen naar binnen bij 'Snickers' en zien wel wat we kunnen eten. Nou, de bediening is weer geweldig, het uitzicht werkelijk fantastisch met zicht over de Straigt of Georgia en Vancouver Island en we zitten aan de wilde zalm. Echt top.

Morgenochtend willen we vroeg op en de boot van 8.00 uur halen, zijn we lekker bijtijds op Vancouver Island.

    vorige pagina volgende pagina