homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

29 juli 2006                                 24C

De temperatuur is gedaald naar wat normalere waarden, vandaag zo'n 24C. Met wat bewolking en zon een prima weertje. We hebben een autorit van 225 km voor de boeg, met onderweg tweemaal een bootovertocht. Eerst rijden we over de Sea to Sky Highway richting Vancouver, om in Horseshoe Bay de boot te pakken over de Howe Sound naar de Sunshine Coast, waar we aankomen in Langdale. Vervolgens rijden we over Highway 101 naar Earls Cove, om daar weer de boot te nemen over Jerves Inlet naar Salteray Bay. Vandaar is het dan nog een half uurtje rijden naar Powell River, waar we twee overnachtingen hebben.

 Howe Sound

de oversteek over de Howe Sound

 

Na aankomst in Langdale vervolgen we onze reis, de weg is smaller dan we tot nu gewend zijn, en het wordt ook rustiger en weidser. Hier komen niet zoveel toeristen. En we stranden vlak voor Sechelt: vr ons is een zwaar auto-ongeluk gebeurd en de politie vertelt dat we zo'n vijf uur moeten wachten. De weg is versperd en niemand kan erlangs. Pas na vier uur zien we een auto langskomen, waarna we horen dat auto's worden open gezaagd. Een half uur daarna komt pas de eerste ambulance voorbij rijden. Zitten we zo ver van de bewoonde wereld dat dat niet eerder kan? Nou ja, dit is echt de enige weg richting Powell River, dus we wachten maar. De zon komt door (we zitten immers ook aan de Sunshine Coast) en we kunnen eten en drinken kopen langs de kustweg waar we zitten. En met een boek verveel je je nooit.

 

 bij Sechelt

 

bij Sechelt 

 
  Sunshine Coast bij Sechelt   even wat eten  

 

Om 19.00 uur kunnen we weer verder naar onze volgende boottocht, maar we missen de boot op een haar en moeten weer twee uur wachten op de volgende boot. We bellen naar het hotel dat we pas tegen 23.00 uur aankomen. Van deze omgeving wordt je trouwens vanzelf heel rustig, we hebben geen haast. Morgen willen we trouwens gaan wandelen in het Inland Lake Provincial Park; in een folder op de boot lag een wandelkaart van de omgeving van Powell River.

    vorige pagina volgende pagina