homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

25 juli 2006                                29įC

We verblijven in de Delta Whistler Village Suites; handig is dat je dan een tweekamer appartement hebt met hotelservice. We ontbijten in ons appartement en smeren boterhammen voor de lunch. Vandaag gaan we weer met de kabelbaan omhoog, nu naar Blackcomb Mountain. Maar helaas, er zijn daar geen uitgezette wandelpaden en kunnen dus niet wandelen. Wel zien we vlakbij de kabelbaan een grote, dikke marmot. Hij rent een stukkie verder en gaat bovenop een rots liggen. Met m'n zoom haal ik 'm gemakkelijk heel dichtbij.

 marmot

een hoary marmot

 

Je wordt met de bus een stukje verder gebracht en gaat met de derde kabelbaan tot het hoogste punt: hier kun je zomerskiŽn.

 Blackcomb Mountain

zomerskieŽn

 

Wij kijken wat rond, nemen een kop koffie in het restaurant en zitten lekker in het zonnetje te genieten van het uitzicht. We hebben mooi zicht op Whistler Mountain en kunnen goed zien welke route we gister hebben gelopen.

 Coast Mountains

gister over deze voorste bergkam gelopen

 

Op de foto hierboven kun je zien welke route we gister hebben gelopen. Hier heb je een mooi zicht op de Coastal Mountains, deel uitmakend van het Garibaldi Provincial Park. Op de bergen achter Whistler Mountain zie je de echt hoge bergen: links zie je de hoogste berg: Castle Towers met 2.501m hoogte. Wat meer naar rechts zie je een zwart stuk rots omhoog steken, dat is de Black Tusk op 2.315m hoogte. De Rocky Mountains kun je vanaf hier niet zien, die liggen zo'n 700 km verderop.

Na een tijdje gaan we weer naar beneden en lezen bij het zwembad een boek.

    vorige pagina volgende pagina