homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

24 juli 2006                                 34°C

We kopen een tweedaagse pas voor de kabelbaan en gaan omhoog naar Whistler Mountain. De pas is twee dagen geldig (van de komende drie dagen) en je kunt kiezen uit de kabeltocht naar Whistler Mountain of naar Blackcomb Mountain. Wij pakken vandaag dus Whistler Mountain (25 minuten in de kabelbaan) en lopen eerst de Harmony Lake Trail en lopen vervolgens door naar Flute Summit; totaal 5½ km. Langs dezelfde route lopen we die 5½ km ook weer terug. Het is een redelijk vlakke tocht, gemakkelijk te lopen en je bent in een echt subalpiene omgeving, werkelijk prachtig.

 Harmony Lake

Harmony Lake, op één km van het kabelstation

 

Het valt altijd weer op hoe rustig het wordt als je een stukje loopt; de meeste mensen blijven rond de kabelbaan hangen en zien weinig van de prachtige omgeving dat iets verderop ligt. Vinden we natuurlijk niet erg, hoe rustiger des te mooier onze wandeling. Het is bij de start van deze wandeling wel opletten, want echt makkelijk is het pad niet te vinden. Van andere wandelaars lees je hetzelfde: op sommige stukken van de wandeling naar Singing Pass is het pad lastig te vinden.

 meertje onderweg naar Flute Summit

onderweg naar Flute Summit

 

We lopen vanaf Harmony Lake richting Piccolo Summit en komen langs een klein meertje, Burnt Stew Lake. Wel jammer dat verderop een helicopter af- en aanvliegt met stenen om een skibaan aan te leggen. We lopen door en eten vlak voor we Flute Summit opgaan onze boterhammen. Zelfs midden in de zomer, met topdrukte, komen we nauwelijks andere wandelaars tegen. Kijk eens hoe mooi het hier is:

 Flute Summit

vlak voordat we links Flute Summit opgaan...

 

Bovenop Flute Summit genieten we van het uitzicht, en rusten weer even wat uit. Lekker hoor, schoenen uit en even languit. Na een half uur lopen we weer hetzelfde pad terug en gaan met kabelbaan weer naar beneden (laatste tocht naar beneden is om 17.00 uur).

    vorige pagina volgende pagina