homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

23 juli 2006                                 36C

Na het ontbijt rijden we op het gemakje naar Whistler, een stuk van 120 km. Onderweg is goed te zien dat er volop wordt gewerkt om Vancouver klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2010: veel werkzaamheden aan de weg, van twee naar vier rijstroken. In Whistler zal straks om gouden medailles worden geskied. We rijden over Highway 99, dit deel heet ook wel de 'Sea to Sky Highway'. Onderweg mooie uitzichten over het water van de Howe Sound, de inham die begint bij Squamish en eindigt bij West-Vancouver.

Whistler: een wereldberoemd skioord dat bezoekers uit heel Noord-Amerika en Europa trekt. Twee hoge pieken, Whistler Mountain (2.182m) en Blackcomb Mountain (2.284m) kijken neer op het grootste skigebied van Noord-Amerika, met een lang seizoen, maar liefst negen meter sneeuw per jaar, snelle skiliften en mooie pistes. Ook zomers wordt er geskied; dit is de enige plek in Noord-Amerika waar je op een gletsjer kunt skin en sneeuwsurfen. Wij komen om te (berg)wandelen, en verder kun je hier zomers mountainbiken (de fiets gaat mee met de kabelbaan), paardrijden, motorcrossen, golfen, etc.

Whistler is een leuk dorp: je kunt je hier goed vermaken, om zomaar wat rond te lopen (genoeg te zien), en gezellig veel terrassen en restaurants.

 Whistler    Delta Whistler Village Suites

het centrum van Whistler

 

gelukkig een zwembad bij ons verblijf

 

Het is vandaag zo warm, dat we alleen even rondlopen door het autovrije centrum en de rest van de middag bij het zwembad liggen. We zien een Earls (yes!) met daaronder Starbucks, dus met avondeten en koffie zitten we goed.

 Earls Whistler

gelukkig ook een Earls in Whistler

 

We willen morgen gaan lopen vanaf Whistler Mountain: met de kabelbaan omhoog (naar 1.837m) en daar het wandelpad richting Flute Summit, Oboe Summit en dat uiteindelijk uitkomt op het looppad dat in Whistler start, de Singing Pass Trail. De weersvooruitzichten zijn zonnig en warm: vandaag is het 36C. De komende dagen is het in het dorp rond de 29 graden, en hoger in de bergen natuurlijk een stukje koeler. De rest van de middag liggen we bij onze lodge aan het zwembad onder een parasol en lezen een boek.

    vorige pagina volgende pagina