homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

22 juli 2006                                 34°C

Om 9.00 uur schrikken we wakker...Hè? Zijn we nu al over de jetlag heen? Veel trek in uitgebreid ontbijt hebben we niet, dus nemen we op de hoek een bagel met kaas en een café latte. Voor tussen de middag halen we een 'veggie sandwich' bij de Subway, want waar we gaan lopen kunnen we geen broodje krijgen. Vandaag gaan we (berg)wandelen in het Mount Seymour Provincial Park. We stappen in de auto, rijden een half uur naar het noordoosten en beginnen om 11.30 uur aan onze wandeling; gelukkig liggen de bergen niet ver weg van Vancouver. Het wordt best wel een zware tocht: veel stijgen en dalen plus het warme weer (34 graden). We lopen op relatief lage hoogte: we starten op 1.058m en komen uiteindelijk op 1.400m, zodat we door de hoogteligging niet echt verkoeling krijgen, maar altijd beter dan in de stad.

 start bij Mt Seymour

de start van de wandeling bij Mount Seymour

 

Het provinciaal park van Mount Seymour bestaat uit 3.500 ha semi-wildernis met een uitgebreid netwerk van wandelpaden. Het is van het gebied ten noorden van Vancouver één van beste gebieden om te wandelen: het biedt een snelle toegang tot subalpien terrein met mooie vergezichten over de stad, de baai, de Coastal Mountains, en met helder weer kun je Vancouver Island goed zien liggen.

 wandeling Mt Seymour

de ruigheid van het gebied is goed te zien

 

Nou, warm was het, het luie zweet kwam er wel uit. Het is een ruig pad, zeker als je bedenkt dat je zo dichtbij de stad zit. Hier zijn ook veel ongelukken gebeurd vanwege het plots komen opzetten van mist vanuit zee. We komen bij Second Pump Peak en besluiten dat we hier onze meegebrachte broodjes eten, uitrusten en genieten van het uitzicht en dan weer teruggaan. Doorlopen naar de top van Mount Seymour duurt te lang: het pad loopt eerst stijl naar beneden en vervolgens weer helemaal omhoog. Nou, voor onze eerste wandeltocht hebben we genoeg gedaald en gestegen, en het uitzicht is hier hetzelfde als op Mount Seymour, werkelijk prachtig.

 Coast Mountains

uitzicht op de Coastal Mountains

 

Voor vandaag is het genoeg, we gaan terug. Morgen rijden we naar het hart van de Coastal Mountains: Whistler. Benieuwd hoe het daar is...

    vorige pagina volgende pagina