homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

26 juli 2005                                19C

We hebben geslapen in dezelfde B&B in Jasper als een aantal dagen ervoor en rijden vandaag weer terug over de Icefields Parkway naar Lake Louise. Daar hebben we dan vier overnachtingen, een mooi vooruitzicht. We hebben vandaag over de Icefields Parkway wel slechter weer dan op de heenweg en besluiten om te beginnen met een korte wandeling: The Valley of Five Lakes. Het beginpunt ligt 11 km ten zuiden van Jasper. Leuk tochtje hoor, waar je eerst over planken een moeras over steekt, dat ontstaan is doordat bevers verderop een dam hebben aangelegd. Vervolgens loop je tussen n langs vijf meertjes, met de meest groene kleuren.

 Valley of Five Lakes

Valley of Five Lakes

 

We rijden door naar het Columbia Icefield, het is frisjes met 19C, bewolkt en regen dreigt. We besluiten om even kort een wandeltochtje te maken naar de Athabasca gletsjer. Tjonge, aan de hand van bordjes uit 1959, 1982, 1992 en 2005 kun je goed zien dat de gletsjer zich honderden meters heeft terug getrokken.

Athabasca Glacier 1959

   Athabasca Glacier 1982  

 Athabasca Glacier 1992

Athabasca Glacier in 1959  

Athabasca Glacier in 1982

  Athabasca Glacier in 1992

 

Na wat gegeten te hebben rijden we in n ruk verder naar Lake Louise; daar verblijven we in de Lake Louise Inn. Dat is best prijzig, maar wel een goede uitvalsbasis voor bergwandelingen in de omgeving (Field is trouwens ook een goede uitvalsbasis). Lake Louise ligt namelijk heel centraal voor een aantal van de mooiste wandelingen in Yoho, het zuidelijk deel van Banff en aan de Icefields Parkway. De weersvooruitzichten zijn perfect: zonnig en tussen de 20 - 25 graden.

    vorige pagina volgende pagina