homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

27 juli 2005                                 23įC

We proberen nogmaals om te gaan wandelen bij Lake O'Hara. Dit gebied is zo kwetsbaar, dat het aantal bezoekers per dag wordt geregeld. Met een bus word je erheen gebracht, want de weg van 11 km naar Lake O'Hara is verboden voor ander verkeer. Ik bel verschillende keren om twee plekken te krijgen voor de busrit, helaas, de lege plekken zijn al vergeven. Om 8.00 uur kun je namelijk bellen voor de zes nog resterende vrije plekken. Ook gister lukte het niet, helaas... Ik neem me voor om de volgende vakantie in de Rockies al in Nederland plaatsen te reserveren.

Er zijn voldoende andere wandelmogelijkheden. Wel geldt voor een aantal paden een 'berenwaarschuwing'. Dat betekent dat er grizzly-vrouwtjes met jonkies in de buurt zijn en dat je als wandelaars met minimaal zes personen in een groep moet lopen. Wij houden ervan om met z'n tweeŽn te lopen en schrappen dus de paden waar die berenwaarschuwing van kracht is (Paradise Valley en de Wenckchemna Pass met de Eiffel Lakes).

We rijden 's ochtends om 8.30 uur eerst naar Moraine Lake voor een aantal foto's: een strak blauwe lucht komt hier niet zo vaak voor, dus daar kun je dan maar het beste snel van profiteren, want tegen de middag hebben zich alweer wolken gevormd boven de bergen en gletsjers. Beide foto's hieronder zijn genomen rond 9.30 uur (die van Lake Louise is van de 29ste). Strikt genomen is Moraine Lake niet gevormd door een morene (rots en steen dat een gletsjer voor zich uitschuift en als een grote hoop achterblijft als de gletsjer zich terugtrekt door de opwarming van de aarde), maar door een lawine. Voor de mooiste foto's kan je het beste bovenop de Moraine Lake Rockpile staan:

 Moraine Lake

Moraine Lake

 

Lake Louise is veel drukker dan Moraine Lake, met in de zomer 4.000 bezoekers per dag (busladingen Japanners). Maar er is altijd wel voldoende ruimte om te genieten van het uitzicht + een goede foto, ga vooral 's ochtends vroeg of 's middags laat. Maar je geniet nog meer door in de omgeving te wandelen. Op 14 juli liepen wij naar de Big Beehive en Plain of Six Glaciers, prachtige wandeling met schitterend zicht op Lake Louise. Achter de hoge berg op deze foto (Mount Victoria) ligt trouwens Lake O'Hara.

 Lake Louise

Lake Louise

 

Vandaag besluiten we te gaan lopen in Yoho National Park in de Sherbrooke Valley: een tocht van 14 km lang, dat we in ruim 4 uur liepen met een stijging van 1.616m naar 1.950m. Het startpunt is op de parkeerplaats bij de Wapta Lake picnic, aan de noordkant van Highway 1, op 15 km ten westen van Lake Louise. We liepen stevig door, want we kwamen er halverwege achter dat de digitale camera nog in de auto lag op de achterbank. Ik had tot halverwege alleen nog foto's gemaakt met m'n analoge camera. Vandaar nog maar een foto van de Bow Valley Parkway...

 Bow River Parkway

uitzichtspunt (Bow Valley Parkway)

 

Tja, je blijft bezig, hieronder een foto van Lake Louise, dat officieel geen plaats is, maar een 'visitor center':

 Lake Louise

Lake Louise stelt niks voor, maar ligt prachtig

 

We verblijven in Lake Louise, maar eten vandaag 's avonds in Banff. Natuurlijk bij Earls, en nemen de weg over de Bow Valley Parkway. En jawel, op zo'n driekwart zien we wat auto's staan, we stappen ook uit en door de bomen bij de spoorrails zien we een grizzly lopen. Mooi gezicht.

    vorige pagina volgende pagina