homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

25 juli 2005                                23C

Vandaag de tocht van 330 km terug naar Jasper. We hebben het idee dat we Wells Gray na twee keer bezocht te hebben (2002 en 2005), nu wel hebben gezien. Dat is natuurlijk altijd betrekkelijk, maar zo heel veel wandelmogelijkheden als in Banff, Jasper, Yoho en Kootenay zijn er niet. Volgende keer als we naar de Rockies gaan, zal Wells Gray niet in ons programma staan, hoe mooi het nu ook was. Het scheelt toch ook weer twee dagen in de auto, tijd die we dan kunnen spenderen aan wandelen.

We besluiten om onderweg de benen te strekken in het Mount Robson Provincial Park. We parkeren de auto bij het informatiecentrum.

 start wandeling Kinney Lake

start wandeling naar Kinney Lake (Berg Lake Trail)

 

Nou, dat valt niet tegen, leuk tochtje met onderweg goede uitleg met panelen over de natuur. Bijvoorbeeld dat hier van BC de meeste regen valt vanwege de ligging ten westen van Mount Robson. We stoppen bij Kinney Lake:

 Kinney Lake

Kinney Lake

 

Heen en terug naar Kinney Lake is 10 km, vrijwel een vlakke tocht dat we op het gemakje in drie uur lopen. Je kan verder de Berg Lake Trail aflopen, maar wij vinden het voor vandaag genoeg geweest en rijden door naar Jasper. We zitten in de zelfde B&B als op de heenweg. Niet bijzonder, wel natuurlijk weer lekker eten bij Earls, hhmmm.

    vorige pagina volgende pagina