homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

15 juli 2005                                 20C

Nou, we voelen de wandeltocht van gister nog goed in de benen. Maar de weersvoorspelling is dat het vanaf morgen slechter wordt (regen), dus zullen we het er vandaag nog maar van nemen. We rijden naar Yoho NP en volgen de Yoho River, die uitmondt in de Kicking Horse River.

Deze trail staat erom bekend dat het nauwelijks stijgt, ideaal voor ons op deze dag. De weersverwachting is zo'n 20C, bewolkt en later wat regen. We nemen trouwens altijd extra kleding mee in de rugzak plus een regenjack. Je kan hier echt niet zonder. Over beren maken we ons weinig zorgen, het belangrijkste is veel geluid te maken (roepen, klappen) en laten weten dat je eraan komt. Een beer verrassen is het gevaarlijkste dat je kunt doen, zeker als er kleintjes zijn, dan kunnen ze je aanvallen. De grizzlies worden hier met zenders gevolgd, als ze in de voedselrijke dalen arriveren waar ook veel wandelaars komen, dan worden die wandelpaden afgezet: je mag er dan niet bergwandelen of er geldt een beperking dat je minimaal met z'n zessen moet lopen. Voor de zekerheid hebben we 'bearspray' bij ons, een spuitbus met pepperspray, te koop bij Visitor Centers. Mocht na alle voorzorgsmaatregelen toch een beer op je afkomen, dan is dit je laatste redmiddel, oefen ermee en weet hoe werkt.

Je hebt in de Little Yoho Valley de keus uit een aantal wandelingen. Wij kiezen ervoor om te lopen naar de Twin Falls Campground en via dezelfde weg terug. Dat is totaal zo'n 14 km, waar we 5 uur over deden (inclusief rusten). Het pad begint op 1.509m en stijgt tot 1.605m. De parkeerplaats is aan het einde van de Yoho Valley Road (een zijweg van Highway 1), op 22,3 km ten westen van Lake Louise, bij de Takakkaw Falls.

 Takakkaw falls

de Takakkaw Falls: beginpunt van onze wandeling

 

Er zijn wandelaars die dit een hele saaie wandeling vinden. Het kan best druk zijn, er zijn nauwelijks echte uitzichten, het pad stijgt of daalt nauwelijks, etc. Maar dat vonden wij reuze meevallen. Als je houdt van watervallen, lopen langs de waterkant en houten bruggetjes dan is het een prima wandeling. Maar ook hier weer redelijk veel muggen. Ik loop ondanks de muggen vaak met korte mouwen en met lekker weer ook in een korte broek. Je hebt ook niet de hele tijd muggen om je heen, want als je loopt in open gebied met zon of een windje, zie je ze niet. Alleen als je stil staat in het bos, komen ze op je af. Je moet je dan wel goed inspuiten met muggenspul, want ze steken echt overal doorheen. Wij hebben vanwege onze wandelingen in Noorwegen broeken en shirts waar geen mug doorheen komt. Je blote delen bescherm je met een spuitbus, en elke twee uur opnieuw inspuiten. We zijn ook wel eens in juni geweest, dan heb je nog nauwelijks muggen, maar ja, het weer is dan een stuk minder.

 

 lekker op pad

 

 Laughing Falls

 
  aan de wandel   Laughing Falls  

 

Nou, na vier dagen lopen konden we onze benen goed voelen. Bij elkaar toch al ruim 50 km gelopen, dus laat de regen maar komen, we zijn echt toe aan een rustdag. En de regen kwam ook met bakken naar beneden.

 regen onderweg

regen op Highway 1

    vorige pagina volgende pagina