homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

14 juli 2005                                23°C

Het gaat al wat beter met de jetlag, we worden pas om 8.00 uur wakker. Vandaag staat een lange en mooie tocht op het programma: via de Big Beehive naar de Plain of Six Glaciers, startpunt is Lake Louise. We rijden daar weer heen over de Bow Valley Parkway, altijd mooi. Hieronder met zicht op Castle Mountain:

 Castle Mountain

Castle Mountain

 

Bij Lake Louise is het altijd druk, ook met slecht weer. We zijn gelukkig vroeg, parkeren de auto op de immense parkeerplaats, doen onze wandelschoenen aan en rugzakken op en gaan op pad. We doen eigenlijk een combinatie van twee wandelingen, maar dat is met dit weer en onze opgebouwde conditie best te doen (nou, het ging ook maar net). De afstand is totaal zo'n 17 km, met een stijging van 1.732m (start bij Lake Louise) - 2.270m (bovenop de Big Beehive) - 1.950m (begin van de trail naar Plain of Six Glaciers) en eindigt op 2.135m. We deden er totaal 7 uur over. Ik denk, dat als je maar de tijd hebt voor één tocht rond Lake Louise, deze de mooiste is. Maar ja, dat is altijd persoonlijk

Vanaf de start loop je eerst naar Lake Agnes, echt een druk pad waar je ook te paard kan komen. Het eerste stuk is best steil, plots sta je voor Mirror Lake. Hier kun je effe bijkomen en dan verder naar het theehuis van Lake Agnes.

 Mirror Lake

 

 Lake Agnes

  paarden rusten uit bij Mirror Lake

 

  zelf ook even bijkomen (theehuis Lake Agnes)

 

Na het theehuis wordt het wel wat rustiger (richting Big Beehive), maar dit blijft toch één van de drukste wandelingen van de Rockies. Eerst lopen we om Lake Agnes heen en dan begint de steile klim naar boven. Op de weg omhoog heb je een mooi zicht op Lake Agnes:

 Lake Agnes

uitzicht op Lake Agnes, onderweg naar Big Beehive

 

We klimmen verder omhoog tot we bovenop de Big Beehive staan met een magnifiek uitzicht op Lake Louise in de diepte. Moet zeggen, dit uitzicht is de klim toch echt wel waard.

 Lake Louise

Lake Louise vanaf de Big Beehive

 

De meeste mensen zien Lake Louise vanaf de kant bij het chateau, maar dit is veel mooier. De turkooizen kleur is echt en komt door de fijne rotsdeeltjes vanuit de omringende gletsjers. Als je trouwens in mei of juni komt, heb je kans dat het meer nog gewoon bevroren is. Vergeet niet dat het meer zelf al op 1.732m ligt...en wij staan hier op 2.270m. Het zwaarste deel van de tocht zit erop; we zijn nog vrij fit en vervolgen ons pad richting Plain of Six Glaciers, wat we in ruim twee uur bereiken. Mooi hoor, hier sta je op het punt wat je aan het begin van Lake Louise in de verte ziet liggen: zicht op de bergen en de gletsjers. We rusten en eten wat, en maken ons op voor de terugtocht naar Lake Louise, zo'n 5,5 km.

 Plain of Six Glaciers

Plain of Six Glaciers

 

Naar het begin van Lake Louise is het 3,5 km, dan rest nog de laatste 2 km langs het meer zelf met mooi zicht op het chateau. Moe trekken we onze schoenen uit en stappen we in de auto... 

    vorige pagina volgende pagina