homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

12 juli 2005                                23°C

We zijn vroeg wakker vanwege de jetlag. In het naastgelegen restaurant ontbijten we (een uitgebreid buffet) en kiezen ervoor om te beginnen met een rustige wandeling: naar Boom Lake. Het beginpunt ligt aan de noordkant van de Kootenay Parkway, op 7 km ten westen van het kruispunt Castle Junction (het punt waar Hwy 93 kruist met Hwy 1). We rijden langs Banff en nemen de Bow Valley Parkway in plaats van de snelweg naar de afslag bij Castle Junction: rustiger en altijd goed om wat wild te spotten. En het is prima weer voor een wandeling: 23 graden en zonnig.

Deze wandeling van totaal 10 km heen en weer staat bekend als één van de gemakkelijkste wandelingen met nauwelijks stijging (van 1.723m naar 1.894m). We vinden het wel wat saai lopen, alleen maar bos en nauwelijks uitzichtpunten. Maar het meer zelf maakt veel goed. Jammer van de vele muggen op de rotsen, net als we onze meegebrachte boterhammetjes willen opeten.

 Boom Lake

Boom Lake

 

Na de wandeling rijden we weer terug over de Bow Valley Parkway (Hwy 1A) naar Banff. We zien ook ons eerste 'wildlife':

 

 columbian ground squirrels

 

 elk

 
  twee Columbian ground squirrels...   ...en een elk (wapiti)  

 

In de Rockies barst het van de eekhoorns, ze zijn er in vele soorten en maten. De meest voorkomende zijn 'Columbian ground squirrels' en de 'golden-mantled ground squirrel.' Daarnaast een elk, een groot hertensoort, dat houdt van weiden en gras. De vrouwtjes leven in grotere groepen met hun jongen. De volwassen mannetjes leven alleen of in kleine groepjes. Dit is een al wat ouder mannetje, van minimaal vier jaar oud. Het gewei valt in feb/maart eraf en groeit er dan weer aan. Niet te dichtbij komen, ze kunnen zich daar aan storen.

We rijden Banff in en verheugen ons om hier weer eens rond te lopen na onze vorig bezoek drie jaar geleden. Banff is een leuk dorp met een echte vakantiesfeer. Wel wat druk, wat je niet verwacht in een nationaal park. Wij trekken overdag de bergen in en zoeken de natuur, rust en stilte. We vinden het fijn om daarna ergens lekker te eten en wat rond te kijken, Banff is daarvoor prima. Qua sfeer kun je het een beetje vergelijken met Chamonix en Zermatt in de Alpen: druk, veel te zien, flink wat winkels ('outdoor') en restaurants.

 

 Banff

 

Bow Falls 

 
  zicht op het centrum van Banff   Bow Falls, vlakbij het centrum van Banff  

 

We lopen wat rond in Banff en verheugen ons straks op een heerlijke maaltijd bij Earls: ons favoriete restaurant in West Canada en dat we nog kennen van onze eerste trip in 2002. Dit is een absolute aanrader: de kwaliteit van het eten is uitstekend, de sfeer is prima en het is ook nog eens betaalbaar. We komen hier altijd graag en zijn eigenlijk verslaafd aan Earls. Banff kent vele bezienswaardigheden, verderop bij 16 juli zie je onze tips van Banff town en omgeving, ook handig bij wat slechter weer.  

 

 

vorige pagina

volgende pagina