homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

 

startpagina Canada

volgende pagina

 

11 juli 2005                                 22C

Van Rotterdam-Schiebroek rijden we in zo'n driekwartier naar Schiphol. We horen daar al snel dat er twee uur vertraging is: het vliegtuig van Martinair had al eerder vertraging vanuit Canada opgelopen en dat was niet meer in te halen. Nu dus wat langer wachten op Schiphol. Om 13.45 uur stijgen we op voor de vlucht naar Calgary, met een tussenstop in Edmonton.

 met Martinair naar Canada

eten en drinken gaan het vliegtuig in

 

De reis gaat verder zonder oponthoud. Na ruim 8 uur landen we in Edmonton, iedereen moet door de douane. Daarna stappen we hetzelfde vliegtuig weer in en vliegen door naar Calgary. We vliegen naar Calgary, omdat het vanaf hier maar 90 minuten rijden is naar de Rocky Mountains. Edmonton kan ook, maar dat ligt verder weg van de Rockies.

 Calgary Airport

vrolijke aankomst op Calgary, tijdens de Calgary Stampede

 

We wisten dat de Calgary Stampede aan de gang was, het was dan ook een gepast ontvangst op het vliegveld met countrymuziek. Nadat we onze huurauto hebben opgehaald (een Ford Taurus) rijden we op het gemak via Hwy 1 in zo'n twee uur naar Canmore, dat vlak buiten Banff National Park ligt. Het leuke plaatsje Canmore (met het centrum een stukje van de snelweg af) is een prima uitvalsbasis voor onze bergwandelingen in Banff NP.

 onderweg naar de Rockies

onderweg langs Hwy 1 zicht op de Rocky Mountains

 

Het ontstaan van Canmore is, net als de ontwikkeling van de gehele Canadese Rockies, gekoppeld aan de uitbreiding van het spoorwegennet. Het ligt werkelijk prachtig in de vallei van de Bow River en was gastheer voor de crosscountry ski van de Olympische Winterspelen in 1988. We zitten zes overnachtingen in het Resort Chateau Canmore, een prima lodge. We checken in en krijgen een mooie kamer. Dicht op het spoor, maar de ramen zijn van dik glas. We eten in het restaurant naast het hotel (lekker) en gaan vroeg slapen.

   

volgende pagina