homepage     

foto's op flickr  

voorbereiding

tips      

gastenboek

 

 

begin Zuid-Afrika

vorige pagina

volgende pagina

 

22 en 23 september 2004

Op 22 september hadden we een rustig dagje: naar het vliegveld in Durban, een korte vlucht van een uur naar Port Elizabeth en daar opnieuw een huurauto ophalen en het hotel opzoeken. 's Middags weer heerlijk bij het zwembad gezeten en lekker een boek gelezen.

De 23ste zijn we 's ochtends vroeg vertrokken voor een rit van 260 km naar Knysna over de Tuinroute (The Garden Route). De tuinroute voert langs de zuidelijke kuststrook van de provincies Westkaap en Oostkaap. Het is een ruige kustlijn, met regenwouden, lagunes, meren, stranden, bergen en fynbos. De route wordt pas mooi op zo'n 100 km vanaf Port Elizabeth, het eerste stuk is dan ook niet bijzonder. Hieronder de ruigheid van het gebied bij de Stormsrivierbrug:

 uitzicht Stormsrivierbrug    
     
Een kilometer of 15 na de Stormsrivierbrug nemen wij de R102 om de Bloukrans Pass en de Grootrivier Pass te rijden. Mooi hoor, met zicht op de Grootrivierlagune. De kust vlak voor Knysna: een uitzichtspunt bereikbaar via een overharde weg, zo'n kwartiertje rijden van de hoofdweg, de N2.    
     
 ruige kust (voor Knysna)    
     
De lagune van Knysna: werkelijk prachtig. Knysna is de drukstbezochte plaats van de Tuinroute. Het heeft de sfeer van een vakantiedorp. Rond de lagune liggen tal van vakantiehuisjes. De lagune is met de zee verbonden door een smalle waterweg, hier op de foto net links het hoekje om.    
     
 lagune van Knysna    
    vorige pagina volgende pagina