homepage     

foto's op flickr  

voorbereiding

tips      

gastenboek

   

begin Zuid-Afrika

vorige pagina

volgende pagina

 

14 en 15 september 2004

Op 14 september verlieten we de Sefapane Lodge en reden we zo'n 450 km naar Swaziland, voor een groot deel dezelfde weg als de heenreis vanuit Hazyview. In Swaziland hadden we één overnachting, in Mhlambanyatsi. Swaziland is een koninkrijk en één van de laatste absolute monarchieën van de wereld: politieke partijen zijn verboden en en ministers worden persoonlijk door de koning uitgezocht. Swaziland heeft een betrouwbaar wegennet, de kwaliteit is wel wat slechter dan dat van Zuid-Afrika. Wij reden hier slechts doorheen.

De volgende dag, 15 september, reden we Zuid-Afrika weer in: zo'n 270 km naar een lodge vlakbij Hluhluwe: de Intibane Game Lodge. Prachtig en heel rustig gelegen bij het Hluhluwe en Umfolozi Park. Ook de huisjes waar je verblijft bieden veel rust en ruimte en mooie uitzichten. 's Middags konden we weer lekker in het zonnetje een boek lezen. Hier zitten we midden in KwaZulu Natal: beroemd om het subtropische klimaat, zandstranden, warme oceaanstromen en wildreservaten. En natuurlijk z'n geschiedenis: het grote Zulu-koninkrijk met heerser Shaka. Wij zijn hier vanwege de nabijheid van het Hluhluwe Park en de St.Lucia Wetlands. Over drie dagen, op onze tocht naar de Drakensbergen, snuiven we wat geschiedenis op.

Hieronder enkele indrukken van de Intibane Game Lodge, waar we drie prima overnachtingen hadden:

 Intibane Game Lodge    Intibane Game Lodge

de Intibane Game Lodge

 

 het restaurant (met hetzelfde uitzicht als vanuit je huisje)

 

We waren erg tevreden over ons verblijf in deze lodge, maar we vonden het toch net iets te ver weg van het Hluhluwe Park en de St.Lucia Wetlands: in deze omgeving toch wel de hoogtepunten. In een volgende reis naar Zuid-Afrika gaat onze voorkeur uit naar een verblijf in St.Lucia, een erg leuk en centraal gelegen dorp aan de kust van de Indische Oceaan.

    vorige pagina volgende pagina