homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

25 augustus 2014                          16˚C 

We doen rustig aan vandaag, de knie kan niet veel hebben na de hike van gister. We zitten na het opstaan op ons terras in het zonnetje te lezen; dan in het hoofdgebouw aan het ontbijt bij de koffiecorner, waar we yoghurt, vers fruit en cappuccino's halen. In de grote lounge kun je je altijd prima vermaken: uitzicht op de bergen, de drukte om je heen, spotters naar wildlife. We besluiten een ritje te doen over Hwy 89, om wat uitzichtpunten te bekijken. Hieronder het uitzicht op de bergen net om de hoek van onze lodge, met op de voorgrond de Willow Flats:

 The Tetons

Willow Flats en The Tetons

 

Bij de Jackson Lake Junction slaan we nu niet eens niet af, maar volgen de weg, een klein stukje verder is het zicht op Oxbow Bend, ook al zo mooi. Het water is vrij kalm en Mt Moran weerspiegelt er mooi in.

 The Oxbow Bend

uitzicht bij Oxbow Bend

 

We stoppen stuk verderop ook nog bij de Snake River Overlook, maar daar valt het uitzicht opnieuw tegen. De rivier is niet meer mooi in beeld. Dan zijn we alweer snel bij Moose, waar we eerst het Visitor Center bezoeken. Dit is echt het mooiste informatiecentrum van zowel Yellowstone als Grand Teton. Lekker ruim, mooie exposities, prima winkel en leuke films om te bekijken. Hier kun je je wel even vermaken. Daarna is het tijd voor de lunch, weer bij Dornans Pizzeria in Moose voor een warme hap. Prima tent ook, beetje alternatief, lekker eten (binnen en buiten) en goed personeel. We rijden terug over de Teton Park Road en zien in de verte al donkere luchten. Als we bij Jackson Lake aankomen, hangen de wolken en zware buiten tegen de bergen aan, prachtig:

 The Tetons

zware regenbui over The Tetons

 

Terug bij de cabin het gebruikelijke ritueel, met douchen, ruste, lezen en website bijwerken. We hebben niet echt trek, eten een snelle hap bij The Grill en doen een avondronde, op zoek naar zwarte beren, elanden en bevers. We slagen alleen voor de bevers, aan de Moose - Wilson Road, de beverburcht is niet te missen. We zien een jong, zo leuk, met een volwassen bever. Je kunt ze ook goed horen knagen en eten. Ze zien ons ook hoor, houden ons in de gaten, maar gaan wel gewoon hun gangetje. Tegen kwart over acht rijden we weer terug, een geslaagde spotavond.

 

 bever

 

 bever

 
  jonge bever   mama bever (of papa)  
      vorige pagina volgende pagina