homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
      begin reisverhaal volgende pagina

 

9 augustus 2013                              21˚C 

Gister na het werk nog even lekker het wekelijkse bezoek aan de sportschool: even intensief aan de cardio- en krachttraining. Echte ontspanning, ik voel dat dat goed voor me is, voor lichaam en geest. Dan naar huis, we eten en pakken de koffers in. We gaan deze vakantie niet bergwandelen, dat kan Annabelle met d'r knie niet hebben. De krukken gaan nu mee. We gaan een luie vakantie doen. Ik heb op zich redelijk wat beweging gehad, honderden km's gewandeld met oa de Nacht van de Vluchteling. Leuk om te doen. Annabelle natuurlijk niet, die is nu weer op kracht aan het komen, gaat nog wel even duren.

Vanochtend zijn we om tien uur vertrokken, de auto op Lang Parkeren gezet en bij de balie van Icelandair de koffers afgegeven. Op onze tweede vlucht, van IJsland naar Denver, is het bij online inchecken niet gelukt om een stoel aan het gangpad te krijgen, lijkt ons nu erg handig met de knie van Annabelle. Bij de balie vertellen ze dat we dat in IJsland nog maar 's moeten proberen. Na wat koffie en eten gaan we iets na tween de lucht in.

 Icelandair

met Icelandair naar Denver.

 

Prima vlucht met deze Boeing 757, lekker veel beenruimte, dat moet zo straks op de lange vlucht ook wel lukken, met stoelen bij het raam en het midden. De indeling is straks hetzelfde, met twee rijen van drie stoelen. We hebben op Schiphol kleine flesjes water gekocht en laten sealen (0.3 ltr), altijd lekker om voldoende drinken bij je te hebben. De totale afstand is zo'n 7.700 km, waar we een kleine drie en acht uur over doen. De overstap op Keflavik is prettig, lekker klein vliegveld en overzichtelijk. Drie minuten lopen naar de volgende gate, we hebben anderhalf uur overstaptijd. We eten en drinken wat en stappen op de volgende vlucht. We zitten achterin, ik luister naar muziek, rust en lees wat. Annabelle kijkt wat films. Na een uur hebben we prachtig zicht op Groenland. Voorbij Canada, uren later, vliegen we op 10 km hoogte opeens in de wolken, geen goed teken. Dat zijn zware depressies, het vliegtuig wijkt wat van de route. Ik kijk naar achteren en zie n van die enorme donderwolken.

 

 Groenland

 

 aambeeld

 
  fjorden en ijs van Groenland   een grote donderwolk  

 

Precies op tijd, om tien over half zeven, landen we op Denver. Dan de rijen bij US Customs, bagage en Alamo. We hebben de auto weer gehuurd via usareisen.de (of drive-usa.de), dat gaat altijd goed. We kunnen uit een aantal midsize SUV's kiezen, de laatste Ford Escape rijdt net weg.  We nemen een Jeep Patriot 4x4, bijna nieuw, staat 1500 miles op. Rond negen uur zijn we op weg naar downtown Denver, het is een half uurtje rijden.

 Jeep Patriot

onze huurauto: een Jeep Patriot

 

We hebben de TomTom meegenomen en vinden vlotjes ons hotel, het Residence Inn op Champa Street. We checken in en zitten hier drie overnachtingen, we krijgen een kamer op de 9de etage. Annabelle is uitgeput, die kan niet meer, ze gaat slapen. Ik heb trek. En laat hier nu om de hoek een stukje verder een Earls zitten...  Hmm, smullen. Ik loop terug over 16 Street Mall en ben nu ook goed moe. Lekker slapen.

      begin reisverhaal volgende pagina