homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

2 augustus 2010                            17˚C bewolkt 

Gelukkig, het is droog en we gaan op pad. We rijden naar het Erdalen voor de wandeling naar Vetledalsseter. Eerst naar Stryn en dan verder weg 15 volgen tot net voorbij Oppstryn, daar slaan we rechtsaf het dal in (bij Erdal). We parkeren de auto rond half twaalf, waar de tolweg begint (op de parkeerplaats). Eerst nog even koffie met een koek en dan op pad. Na iets van 2 km stopt de weg en begint het echte pad, eerst nog wat breed maar dan echt een bergpad. Je kunt ook zien dat het in dit fjordengebied ontzettend veel regent, we zien overal heel veel varens, in alle soorten en maten.

 

 bergpad in het Erdalen

 

 Erdalen: veel groen

 
  een echt bergpad   regengebied: groen en veel varens  

 

In een rustig tempo lopen we naar het einde van het dal. We eten onze boterhammen. Mooi dal, omgeven door hoge bergwanden en watervalletjes. Denk dat we in totaal zo'n 10 andere wandelaars zijn tegen gekomen; voornamelijk Noren en één stel Duitsers. Alhoewel het hier barst van de Nederlanders (één op de vier auto's?), zijn ze verder in dit dal niet te zien. Bijzonder.

 het Erdalen

het Erdalen

 

De druppels liggen nog op dit bessenstruikje en aan de blaadjes te zien is de herfst in aantocht:

 herfst

de herfst is in aantocht

 

Rond half drie zijn we bij de hutten van Vetledalsseter. Iets verderop zien we de uitlopers van de Erdalsbreen. Je kunt hier nog verder over een ongemarkeerd pad, zowel links als rechts, maar wij vinden het prima zo. Annabelle maakt een postbus open, er komt net een Noorse vrouw aan en ze zegt dat het de bedoeling is dat je in het schriftje je naam + datum zet. Ze vertelt dat ze in Hjelle woont (het dorpje iets verderop aan weg 15, het begin van de Strynefjellet) en dat ze deze fjelltur een paar keer per week loopt. Lekker er even uit en een frisse neus halen.

 Vetledalsseter

noteren van de wandeling in het boekje

 

We gaan terug. In 2½ uur staan we weer op de parkeerplaats. Een lekkere tocht geweest. In Stryn doen we weer even de dagelijkse boodschappen en rijden terug naar ons huisje. Koken, de sauna in, wat lezen en lekker slapen.

      vorige pagina volgende pagina