homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal   vorige pagina

 

23 augustus 2012                              20˚C

Gistermiddag had ik op de KLM-site al ingecheckt, de boardingpassen staan nu op onze iPhones. Heen deed ik dat ook al zo, werkt prima. We halen nog een bekertje yoghurt en koffie en checken uit. Iets na acht uur vertrekken we, het is ruim 300 km naar het vliegveld van Vancouver. Inclusief het wachten bij de grensovergang rekenen we op zo'n vijf uur, we vliegen om vier uur, dus dat moet lukken. Het eerste stuk is bekend terrein: Hwy 20, ook wel de North Cascades Highway genaamd.

 North Cascades

laatste blik op de North Cascades

 

Aan de oostkant van de bergen is het volop zonnig, hoe meer we naar het westen rijden, des te bewolkter het wordt. Richting de kust is het echt zwaar bewolkt. Bij Burlington draaien we de Interstate 5 op, richting Vancouver BC. Hwy 20 vervolgt hier de weg naar Anacortes, daar kwamen we een week geleden vandaan. Bij één van de eerste afslagen gaan we er even uit: benen strekken, plassen en koffie. Het is dan nog een uurtje naar de grens, we krijgen een aantal buien over ons heen. Dan komt de grensovergang, we staan ruim een half uur in de rij. Het groene kaartje moet hier uit onze paspoort, bij het verlaten van de USA. We kunnen vlot door.

 

 grensovergang

 

 grensovergang

 
  grensovergang USA - Canada bij Blaine  

 

We kunnen de auto met lege tank afleveren, maar net in Canada gaat de benzinemeter knipperen. Voor de zekerheid toch maar $ 5 tanken, maar dan doet ook de afgrendeling van de auto weer vervelend. Krijgen 'm niet weer gestart, staat helemaal op slot. We prutsen wat, geen idee hoe en dan start ie weer. Iets na één uur leveren we de auto in bij Alamo, gaat soepeltjes, deze midsize SUV had ik weer geregeld bij usareisen.de. We geven de koffers af, eten nog wat en gaan door de controles en douane. Het toestel staat al bij de gate, iets na drieën begint het boarden.

 boarden

het boarden begint

 

De vlucht duurt lang, negen uur. We luisteren wat muziek, kijken een film, lezen wat en proberen te slapen. Dat is voor iedereen lastig, echt stil is het dan ook nooit tijdens de vlucht. Het lukt om zo'n twee tot drie uur te rusten, niet echt geslapen. We landen keurig om tien uur, de koffers komen snel. Dan de shuttlebus naar P3 en met de auto naar huis. We hebben weer een prima vakantie gehad, echt genoten. Leuk om weer 's naar de westkust geweest te zijn, met wat bergwandelen, de zee en Seattle.

Onze nieuwe plannen? In ieder geval geen Noorwegen, Alaska of IJsland. We denken weer aan de Canadese of Amerikaanse Rockies. Als we dat laatste doen, willen we ten zuiden van Yellowstone: Utah of Colorado is misschien wat, eventueel vroeger in het jaar. Maar misschien ook niet en toch weer 's Lake O'Hara en Banff, we zien het het nog wel.

        vorige pagina