homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
      vorige pagina volgende pagina

 

1 augustus 2012                               23˚C wisselend bewolkt  

Vanochtend om zeven uur op, normale tijd. Om negen uur zitten we in de auto op weg naar Schiphol, we nemen weer 's de Benelux. Om tien uur parkeren we de auto op P3 en stappen in de gereedstaande shuttlebus. Dan de koffers op de band bij KLM, we hebben ruim de tijd voor koffie en wat rond te kijken. Zo rond twaalf uur begint het boarden en iets na één uur vertrekken we.

 met KLM naar Vancouver

met KLM naar Vancouver

 

De tomtom van KLM geeft aan dat het 7.713 km vliegen is naar Vancouver, waar we 8 uur en 40 minuten over doen. 't Is weer een hele zit: Annabelle kijkt wat films en ik vermaak me met rusten, lezen en muziek. We zien veel bewolking onder ons, wel even wat zicht boven IJsland en Groenland, maar niet veel.

 hoog boven IJsland

even wat zicht boven IJsland

 

Boven noordelijk Canada weer goed zicht, maar dan trekt het weer dicht. Helaas ook als we in de buurt van Edmonton en Jasper NP vliegen, uren later, we zien vrijwel niks van onze geliefde Rocky Mountains. Da's jammer. Een uurtje later zien we wel de besneeuwde toppen van de Coast Mountains, daar wandelen we komende dagen. En ook mooi zicht op Vancouver; niet Downtown, maar North Vancouver, Stanley Park en de Lions Gate Bridge, waar we straks overheen rijden. Voel wel een wat pijnlijke rug als we het vliegtuig uitstappen. We mogen snel door de douane, dan op naar Alamo. We hebben een midsize SUV gehuurd en krijgen een Mitsubishi Outlander mee, ziet er prima uit.

 onze huurauto

onze huurauto

 

We volgen ruim 120 km Highway 99, eerst dwars door Vancouver en dan de bergen in naar Whistler, ook wel Sea to Sky Highway genoemd. Hoe geweldig we Vancouver ook vinden, de bergen en het bergwandelen trekken ons altijd nog meer. Heel erg onder de indruk zijn we niet van Hwy 99, het is wel een betere weg dan zes jaar terug, toen we hier voor het laatst waren. Vlak voor Whistler rijden we ook nog even de 10 km lange weg naar Olympic Park, maar zien geen beren (wel heel veel berenwaarschuwingen). Het voorjaar is de toptijd om beren in lagere dalen te zien, nu zitten de meeste beren hoger in de bergen. Tegen half zes zijn we in Whistler, we checken in bij het Pinnacle Hotel. De kamer ziet er netjes uit, met een zitje, een balkon en een jacuzzi. Dan naar onze favoriete eetzaak: Earls! Alweer drie jaar op verheugd. Nou zeg, wat hebben we dit gemist, heerlijk eten en geweldig om hier weer te zijn.

 

 

Earls Whistler

 
  heerlijk weer 's bij Earls eten  

 

Na het eten halen we koffie en doen wat boodschappen. We hebben een keukentje met oven en kunnen broodjes afbakken, kopen ook wat beleg, yoghurt en muesli. Verder wat fris, snickers en power bars. Onze favoriete OFF! Active ligt er niet, alleen die groene stink OFF! Morgen nog maar 's kijken of we die ergens anders kunnen vinden. In de lodge probeer ik ons reisverslag online te zetten, maar mijn Acer mini laptop heeft ruzie met internet, dat gaat niks worden. Om tien uur vallen we in slaap, zijn dan 24 uur in touw geweest. Hopelijk morgen niet al te vroeg wakker...

      vorige pagina volgende pagina