homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina  

 

14 augustus 2009                          14˚C bewolkt 

Vandaag gaan we naar huis. Prima vakantie: genoten van de rust en natuur, heerlijk gewandeld (ongeveer 200 km) en echt helemaal bijgekomen. Dat zijn toch de echte vakanties, en niks teveel in de auto gezeten. We vliegen eind van de middag om zes uur vanuit Calgary en komen morgen om elf uur aan op Schiphol.

Vandaag is ook nog vakantie; naar Calgary is het zo'n 260 km waar we 3½ uur over zullen doen, we hoeven dus niet vroeg weg. We slapen een beetje uit, pakken onze spullen en stoppen de auto vol. Dan uitchecken en een ontbijt bij Zum's. In onze favoriete koffietent halen we weer cappuccino. Leuk om toch ook in het dorp overal herten te zien (de zgn. mule deer).

 Waterton National Park

laatste blik op Waterton Lake en het Prince of Wales Hotel

 

We rijden nog eenmaal de Red Rock Parkway, kijken of we nog een beer zien. Op de heenweg niks, op de terugweg ook niks, totdat we bijna op het einde een aantal auto's zien: de mensen staan met verrekijkers. En jawel, er loopt een zwarte beer vlak boven het golfterrein. Wel heel ver weg, krijg 'm met de zoom toch in beeld. Dat is wel erg leuk, op de laatste vakantiedag toch nog een beer spotten. We zien de beer een kwartier rondstruinen, dan verdwijnt ie achter een aantal bomen. We stappen in de auto en verlaten Waterton.

 

 

 

 black bear

 
   

de laatste beer...

 

 

We rijden over Hwy 6 naar Pincher Creek en vervolgens Hwy 3 richting Fort Macleod. Onderweg nog aardig wat wegwerkzaamheden, met één rijstrook en dus wat wachten. Vlak voor Fort Macleod draaien we Hwy 2 op en dan is het één recht stuk naar Calgary. Bij Nanton gaan we eraf om te lunchen. Op de hoofdstraat zoeken we de eettent waar we twee jaar terug op de heenweg hebben gezeten. Ja, die zit er nog, we gaan aan de brood met soep. We rijden verder, om twee uur krijgen we Calgary in zicht. Door het zijraam maak ik een foto van de skyline:

 Calgary skyline

de skyline van Calgary

 

We leveren de auto in en gaan naar de balie om in te checken. Twee stoelen bij het raam zijn allemaal al vergeven, we zitten in het midden. Op het vliegveld is niet veel te beleven, even naar Starbucks, kopen een leesblad ('exclusive collector's edition' over Michael Jackson, in juni overleden) en voor de rest lezen en wachten. Het KLM-toestel staat al klaar, in de verte zien we het centrum van Calgary. Precies op tijd vertrekken we naar Schiphol, de vlucht duurt 8 uur en 5 minuten, iets sneller dan gepland. We kijken een film, en na het eten gaan de luikjes naar beneden, we proberen wat te slapen. Dat is toch altijd lastig.

 Calgary Airport

het vliegveld van Calgary

 

We landen rond half elf, een kwartier later zijn we bij de gate. Dan door de douane en de koffers ophalen. Bij het raam zien we ma en Gerard zwaaien. Leuk. Met z'n vieren gaan we even zitten en nemen wat te drinken. Dan pakken we de bus naar Lang Parkeren en rijden in een uurtje naar huis. Vermoeid, maar leuk om weer thuis te zijn. We weten nog niet wat we volgend jaar gaan doen. We denken aan Yellowstone en Grand Teton, maar ook Noorwegen of IJsland staan hoog op de lijst. Maar ja, we hebben nog effe om dat te besluiten...

      vorige pagina