homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 augustus 2009                           12˚C bewolkt met een bui 

Getver, toch weer heel ander weer dan de voorspelling: bewolkt en regen. We kunnen niet de wandeling naar Carthew Summit doen, dat is jammer zeg. We hadden wel zin in een stevige klim en mooie uitzichten over het hooggebergte. Zo houden we nog wel een aantal wandelingen over op ons verlanglijstje in West Canada, met daarop o.a. Carthew Summit, Goat Lake (beide Waterton), Sentinel Pass, Caldron Lake, Parker Ridge (2e keer), Consolation Lakes, Rock Isle & Grizzly Lakes (allen in Banff NP), Wilcox Pass en Verdant Pass (in Jasper NP). We komen nog wel een keer terug in de Canadese Rockies, maar denk niet komende jaren, dat bewaren we voor later.

We besluiten een bezoek te brengen aan Lethbridge; een stad van zo'n 80.000 inwoners, het ligt in de prairies (900 m hoogte) op zo'n 130 km van Waterton. We willen daar wat rondkijken en daarna eten bij Earls, kunnen we dit filiaal ook toevoegen aan onze verzameling.

Het is anderhalf uur rijden naar Lethbridge, op zich een aardige rit over Hwy 5 door plaatsjes als Mountain View en Cardston. En mooie vergezichten over de prairies en onderweg af en toe een bui. Vanuit het zuiden naderen we de stad, links van ons een klein vliegveld. In de buitenwijken zijn veel woningen in aanbouw, dat zal nu met de crisis ook wel teruglopen. Dan de bekende plaatjes in veel Canadese steden, met tankstations, fastfood restaurants en grote supermarkten. We lopen even naar binnen bij een gigantische Wal-Mart. Maar dat is niks voor ons, we staan snel weer buiten. We rijden tot aan Hwy 3 en slaan linksaf op 3th Avenue South en rijden downtown Lethbridge binnen. We parkeren de auto en lopen door het centrum. We drinken een kop koffie en bekijken een aantal leuke winkeltjes. In een muziekzaak kopen we twee CD's van de jaren '80. Geweldig zeg, hier liggen enorme aantallen 2e hands CD's.

 Lethbridge

Lethbridge downtown

Lethbridge

 

Het centrum is best aardig, leuk om een rondje te lopen. Een aantal winkeltjes is echt leuk, de meeste zie je overal wel. Dan is het tijd om Earls op te zoeken. Ik vraag het aan de receptie van een hotel, ze vertelt dat Earls op de hoek van 3rd Avenue en 13 Street ligt. We rijden erheen, een beetje oud gebouw in een wat vervallen omgeving. Naast het restaurant staat een oude Earls-wagen, die hebben we nog niet eerder gezien. We zijn vroeg, half zes en één van de eersten, maar het loopt al snel voller. En met een overheerlijke maaltijd hebben we het altijd weer erg naar ons zin. Smullen, hhmm.

 

 

203-13th Street South 

 

 

   

Earls Lethbridge

 

 

Na het afrekenen rijden we weer in zo'n anderhalf uur terug naar Waterton. Lethbridge is niet bijzonder, toch leuke dag geweest om hier even te kijken en te eten. In de verte zijn de Rocky Mountains van Waterton niet goed zichtbaar. Er hangt een dikke sluier van bewolking overheen. Denk dat het in de bergen een slechte dag is geweest. We rijden nog even naar het Prince of Wales Hotel, parkeren daar de auto en lopen naar het uitzichtspunt over Waterton Lake. Met die laag hangende wolken en de lichtjes van Watertown town is het uitzicht geweldig:

 Waterton Lake

Upper Waterton Lake

      vorige pagina volgende pagina