homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

3 juli 2008                                        29˚C overwegend zonnig

We zijn eind vorig jaar van Rotterdam naar Barendrecht verhuisd en wonen nu iets verder van Schiphol. We kunnen kiezen: via de Van Brienenoord of de Benelux richting Schiphol. We gaan voor de A16, dat is de kortste weg, maar niet het rustigste, zo blijkt. Toch komen we netjes op tijd aan, parkeren de auto bij Lang Parkeren en checken in. We vliegen via Frankfurt naar Calgary, rechtstreeks kan dat helaas niet meer. Naar Frankfurt vliegen we met Lufthansa en vandaar met Air Canada naar Calgary.

 Boeing 767

een Boeing 767 van Air Canada

 

De reis gaat allemaal goed en vlot. We rusten en lezen wat. Rond drie uur landen we op het vliegveld van Calgary, gaan langs de douane en kijken in de aankomsthal naar het optreden van een countryband (de Calgary Stampede begint morgen).

 aankomst Calgary

leuk welkom op Calgary Airport

 

Dan lopen we naar het autoverhuurbedrijf om onze huurauto op te halen, we hebben weer een Ford Escape 4WD. Tegen vijf uur, na ruim een uur rijden over Hwy 1, laten we de prairie en foothills achter ons en rijden we de bergen van de Front Ranges in, de eerste echte (middelhoge) bergen. Het is dan niet ver meer naar Canmore.

 Ford Escape 4WD

onze auto de komende weken: een Ford Escape

 

We zitten in een eenvoudige, maar vrij ruime en schone lodge: de Rocky Mountain Ski Lodge. Iets verder weg van het spoor dan drie jaar terug, want de enorm lange treinen denderen hier met veel lawaai langs. We lopen naar het centrum van Canmore, echt een leuk dorp en veel leuker dan andere stadjes rondom de nationale parken als Golden, Hinton, Radium Hot Springs. Het is warm, we eten binnen in The Grizzly Paw, het terras buiten zit helemaal vol. Daarna nog even wat boodschappen, want we hebben een keukentje en kunnen zo zelf ontbijt maken met afbakbroodjes, beleg, yoghurt en muesli. Morgen doen we onze eerste wandeling en dan hoeven we alleen nog maar ergens een stevige lunch te kopen. Vermoeid stappen we om 21:00 in bed.

      vorige pagina volgende pagina