homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal   vorige pagina

 

24 juli 2008                                   24˚C zonnig

We staan op, checken uit ons hotel en rijden naar het centrum van Edmonton. We willen eerst naar het Royal Alberta Museum, dat ligt zo'n 10 minuten verderop aan de rivier. Het museum toont drie permanente collecties:

In het museum zijn we een aantal uur zoet. Daarna rijden we een 'scenic route' langs de oevers van de North Saskatchewan River. Edmonton is een hele groene stad, dat komt vanwege de vele parken: beide oevers aan weerszijden van de rivier vormen eigenlijk één groot park. Mooi hoor, met over de rivier zo'n tiental bruggen om noord en zuid te verbinden.

 Edmonton

Edmonton: veel groen en de skyline

 

Na ons rondje parkeren we de auto onder het stadhuis. Vanuit de parkeergarage stap je dan zo in het stadhuis, en die is mooi:

 City Hall Edmonton

stadhuis van Edmonton

 

Voor het stadhuis ligt Churchill Square en een rij fonteinen. Met dit weer is het daar grote pret voor de jeugd, en deze week is het plein ook gastheer van een festival: A Taste of Edmonton. Het is gezellig druk, met eettentjes, terrasjes en optredens.

 Edmonton

Churchill Square

 

Edmonton is naast de West Ed ook beroemd om z'n ijskoude winters en de zgn. pedwalks. Daar waar Calgary alleen bovengrondse, verwarmde voetpaden kent, zie je in Edmonton de pedways, en die lopen ondergronds, gelijkvloers en bovengronds. Zij verbinden in het centrum winkels, kantoren en metrostations.

 

 pedway

  pedway

 

pedway  
 

  de drie verschillende pedways: onder-. gelijk en bovengronds

 

                                                                                                         

Om 15:30 rijden we naar het vliegveld, zo'n 30 km ten zuiden van Edmonton. We leveren de auto in, checken in en lezen wat. Om 19:45 vertrekken we precies op tijd naar Londen. We komen om 11:30 aan in Londen en wachten vervolgens tot 14:30 voor onze volgende vlucht (met BMI). Maar we hebben een uur vertraging, zodat we om 17:30 aankomen op Schiphol. Dan even wachten op de koffers en naar Lang Parkeren. Om 18:15 zijn we op weg richting Rotterdam en het is weer druk op de weg, met zowel een file op de Van Brienenoordbrug als de Beneluxtunnel. We gaan rechts, via de Benelux. Om 19:15 zijn we weer lekker thuis...

        vorige pagina