homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

28 juni 2007                                 21°C bewolkt

We rijden bijtijds naar Schiphol en zetten de auto op Lang Parkeren. Een vriendin van Annabelle zwaait ons uit op Schiphol, we gaan nog even lekker aan de koffie. Bij Martinair checken we in en staan natuurlijk in de verkeerde rij; een upgrade naar de Comfort Klasse is niet meer mogelijk, want alle plaatsen zijn al vergeven. Nou ja, dan maar zonder, kon het helaas thuis ook niet meer reserveren vanwege de boeking bij ebookers.nl. Dan maar de gewone (krappe) zitplaatsen. We zitten allemaal in het vliegtuig, klaar voor vertrek naar Calgary, maar dan is er helaas een technisch mankement aan de vleugel geconstateerd, waardoor we pas na een vertraging van 1½ uur vertrekken.

 klaar voor vertrek

ons vliegtuig staat al klaar

 

De reis gaat verder voorspoedig. Vooral rusten, muziek luisteren en wat lezen. Aangekomen op het vliegveld van Calgary gaan we naar Hertz, om onze huurauto op te halen. We hebben een full-size wagen gereserveerd, maar we willen graag een upgrade naar een 4WD, en dat kan met bijbetaling van 5 dollar per dag, doen dus. We kiezen voor een Ford Escape, hieronder onze auto voor de komende drie weken:

 Ford Escape 4WD

onze auto de komende drie weken: een Ford Escape 4WD

 

Het is niet ver rijden naar downtown Calgary om ons Sandman Hotel op te zoeken. Wel een beetje lastig om de ingang van de parkeergarage te vinden met al die eenrichtingswegen (hotel zit tussen 6 Ave en 7 Ave SW, op hoek met 8 Street SW). Prima hotel, eigenlijk zoals alle vestigingen van Sandman Hotel. We zitten hier voor één nacht en gaan wat eten bij onze favoriet: Earls. Helaas zitten in Waterton en Glacier Park geen vestigingen van Earls, zodat we alleen de eerste en laatste dag bij onze favoriet kunnen eten (op de terugweg willen we in een Earls vestiging lekker lunchen). We lopen naar de Earls-vestiging midden in het centrum en het dichtste bij: 'Bankers Hall', op 8th Avenue. Smakelijk eten we van de Jeera Chicken Curry en de Tandoori Chicken. Heerlijk. En wat hebben we ons hierop verheugd!  

 Om 22.00 uur vallen we om van de slaap (we zijn dan al bijna 24 uur wakker). Morgen rijden we naar het zuiden, naar Waterton Lakes National Park.

      vorige pagina volgende pagina