homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

9 augustus 2006                         23įC

De zon schijnt volop en met 23 graden is het heerlijk weer. We gaan lekker fietsen, vanuit Downtown Victoria de kust volgend richting het oosten naar Oak Bay. Dat schijnt een erg mooie tocht te zijn, en we zijn benieuwd. Na het ontbijt in ons hotel drinken we koffie op Douglas Street, vlak achter het Empress Hotel. Aan de overkant zit een fietsverhuurbedrijf, dat is makkelijk. We krijgen twee prima fietsen mee.

 fietsen naar Oak Bay

we fietsen naar Oak Bay

 

Je kan Douglas Street uitfietsen tot aan de kust, langs Beacon Hill Park maar wij wilden eerst langs Victoria Harbour. Alhoewel je daar niet overal kunt fietsen, is het toch erg mooi om te zien. Op stukken waar je niet mag fietsen lopen we een stukje. Het wandelpad loopt aan de kust langs appartementen, woonboten en af en toe een tent voor koffie/hapje eten.

 Victoria Harbour

Victoria Harbour, met woonboten

 

We fietsen langs de Canadian Coast Guard Base, en verder langs de plek waar cruiseboten aanmeren en komen vlak daarachter uit bij Ogden Point Breakwater. Dit is tevens het officiŽle beginpunt van de 'scenic route' naar Oak Bay. Hier loopt een pier het water in om de haven van Victoria te beschermen tegen storm en hoge golven vanuit open water (Juan de Fuca Straigt). De pier is drie meter breed en loopt 500 m in zee. Het is een leuk stuk om even te lopen, je hebt prachtig uitzicht op de haven en de bergen aan de overkant in de USA. Veel joggers pakken de pier even mee, en wij zagen ook nog een aantal duikers die net het water uitkwamen.

 Victoria  

 een duiker

     

de Ogden Point Breakwall

 

een duiker bij Ogden Point Breakwall

 

We fietsen verder, en genieten van het uitzicht bij Clover Point. We volgen de weg, Dallas Road, en komen langs strandjes met zoals altijd veel boomstammen, en fietsen door rustige suburbs met mooie huizen, sommige liggen prachtig aan de kust. De weg loopt door een golfterrein (Victoria Golf Club), en we komen uit bij het prachtige Oak Bay. Al snel in het begin zien we een typisch Engels hotel, met een pub. Daar kunnen we lunchen, het is 14.00 uur en we hebben mooi uitzicht op Oak Bay.

 Oak Bay

zicht op Oak Bay, vanuit de pub

 

Het is inmiddels 15.00 uur als we de pub verlaten; we hebben een heerlijke aubergine-pizza gegeten. We volgen tot aan Beacon Hill Park dezelfde route, en fietsen vervolgens door het park terug naar de fietsverhuurder. Om 17.00 uur leveren we de fietsen weer in; echt een mooi tochtje gedaan, een aanrader. We konden op ons balkon nog een uur lezen, lekker in de zon. Daarna het gebruikelijke ritueel, met douchen en op naar Earls. Morgen de laatste dag, we vliegen weer naar huis.

    vorige pagina volgende pagina