homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

 

 

10 augustus 2006                       22C

Vandaag de laatste dag: om 18.55 uur verlaten we Canada en vliegen in zo'n negen uur terug naar Schiphol. We worden wat laat wakker, en kijken even naar CNN. In Engeland zijn 20 man opgepakt die van plan waren om een aantal vliegtuigen richting de USA op te blazen. Er wordt aangeraden vroeg op het vliegveld te arriveren in verband met uitgebreide veiligheidscontroles. We laten ons geplande bezoek aan de Butchart Gardens maar schieten, want zo snel zijn we niet op het vliegveld van Vancouver.

Parliament Buildings

laatste blik op Victoria (the Parliament Buildings)

 

We hebben eerst een autorit naar de boot (40 km), dan de overtocht met BC Ferries van Swartz Bay naar Tsawwassen (een vaartocht van 1 uur 35 min) en dan weer van de boot naar het vliegveld (35 km). Aangezien de boot nu druk kan zijn, is er ook de grote mogelijkheid dat de eerstvolgende boot vol zit en je dus een uur moet wachten. Om 11.45 uur komen we aan bij de boot, en de boot van 12.00 uur zit inderdaad vol. Geeft ons mooi de gelegenheid om te eten. We vertrekken met de boot van 13.00 uur met onderweg fraai zicht op de Gulf Islands, Vancouver Island, de Straigt of Georgia en de Coast Mountains op het vaste land.

 zicht op Vancouver Island

en laatste blik op Vancouver Island

 

En dan is het nog een klein stukje rijden naar het vliegveld van Vancouver, we zien veel bewolking tegen de bergen:

 het laatste stukje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onderweg naar het vliegveld

 

De rest van de reis gaat ook allemaal soepel en vlot: om 15.30 uur leveren we de huurauto in, we checken in bij de desk van KLM, eten wat voordat we door de douane gaan, ondergaan de wat strengere controles (viel reuze mee) en vliegen stipt op tijd naar Nederland. Wel weer een lange vlucht, de volgende dag om 12.30 uur landen we op Schiphop en halen onze auto op Lang Parkeren. Tsjonge, wat is het hier weer druk op de weg...maar, toch ook weer fijn om thuis te zijn...

  beginpagina Canada vorige pagina