homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

7 augustus 2006                          25C

Vandaag de langst geplande autorit voor de boeg van de vakantie: 315 km van Tofino naar Victoria. We vertrekken op het gemak rond 10.30 uur in de mist. Als we door de bergen rijden wordt het al lekkerder en zodra we de bergen voorbij zijn is het blauwe lucht met zo'n 25C. Onderweg eten we weer een broodje bij de Subway in Port Alberni (altijd lekker). Om 15.00 uur zijn we bij ons hotel, en even later lopen we naar de Inner Harbour: de boulevard van Victoria. Hier heerst een aangename drukte, met straatverkopers, straatartiesten, toeristen en een komen en gaan van boten voor rondtochten door de haven en orka-tours. Wij lopen hier graag een rondje.

 Victoria: Inner Harbour

 

 Empress Hotel

     

de Inner Harbour van Victoria

 

het Fairmont Empress Hotel

 

Victoria ligt aan de zuidpunt van Vancouver Island. De Engelse uitstraling blijkt uit de rode dubbeldekkers, de 'high tea' die je overal kan gebruiken en de tuinen in de omgeving. Het Empress staat aan de kop van de Inner Harbour: je kan door de lobby lopen, high tea bestellen en de winkels bekijken. Schuin aan de overkant liggen de 'Parlement Buildings': de gebouwen waar het provinciebestuur zit.

En in Victoria vind je het mooiste museum van Noord-Amerika: het Royal BC Museum, met drie permanente collecties over de natuur (natural history - een absolute topper), het verhaal van de indianen (de First Nations - ook al een topper) en de moderne geschiedenis (interessant). Daarnaast zijn er wisselende exposities, toen wij er waren ging dat over 'snelheid'. Morgen is het wat slechter weer, en dan bezoeken we het museum, hier kan je je wel een aantal uur vermaken.

Aan de oostkant van het museum ligt Thunderbird Park, met originele totempalen die gemaakt zijn door de First Nations van de Canadese westkust.

 Thunderbird Park

 

 Thunderbird

     

Thunderbird Park

 

een thunderbird: de vogel is heilig

 

Wij vermaken ons altijd wel in Victoria, en vanavond gaan we weer eens lekker eten bij Earls. Die hebben een nieuwe vestiging in de Bay Centre, aan 1175 Government Street: de grootste van alle Earls-vestigingen waar we tot nu zijn geweest.

    vorige pagina volgende pagina