homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

27 juli 2006                                 27C

Vandaag staan we vroeg op, want eind van de middag rijden we heen-en-weer naar Vancouver om bekenden te zien die eergister zijn aangekomen; altijd leuk om vrienden uit Nederland hier zo ver van huis te zien. Zij rijden over een paar dagen verder naar de USA, en wij gaan overmorgen richting Vancouver Island.

Vandaag doen we de wandeling naar Cheakamus Lake, een relatief eenvoudige wandeling. Voor de start van de wandeling rijden we eerst 2 km vanuit Whistler naar het zuiden over de Highway 99. Dan slaan we linksaf een onverharde weg in die we zo'n 8 km volgen; bij het begin van de wandeling sta je al in het Garibaldi Provincial Park. Het pad is vlak en goed onderhouden, en na 3 km lopen ben je al bij het meer.

 pad naar Cheakamus Lake

het pad naar Cheakamus Lake

 

We lopen verder langs de linkeroever van het meer door het bos. We komen langs een stuk met enorme 'western red cedars', 'western hemlocks', en 'Douglas firs'. Het is altijd heel bijzonder om deze giganten te zien, zoveel staan er namelijk niet meer. In het vochtige deel, vlakbij het water, staan vooral de cedars en hemlocks. We volgen het pad zo'n 4 km verder, tot we uitkomen bij Singing Creek en een kampeerterrein. Hier hebben we een mooi uitzicht over het meer.

 Cheakamus Lake

Cheakamus Lake

 

Op de plek waar de Singing Creek uitmondt in Cheakamus Lake eten we ons brood en rusten we uit. Na een half uurtje lopen we weer terug naar de auto, wat we in zo'n twee uur lopen. We gaan naar ons appartement en maken ons op voor de rit naar Vancouver. We hebben op Robson Street afgesproken, makkelijk te vinden, en eten gezamenlijk bij Earls. Leuk hoor, om even bij te kletsen. Zij trekken straks met een camper zuidwaarts langs de kust van Washington en Oregon.

 eten bij Earls

leuk om zover van huis vrienden te ontmoeten

    vorige pagina volgende pagina