homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

 

beginpagina Canada

volgende pagina

 

20 juli 2006                                 28įC

Om 15.30 uur vertrekt ons vliegtuig voor een vlucht van ruim negen uur naar Vancouver. En aangezien het tijdsverschil ook negen uur bedraagt, landen we vlak na 15.30 uur op het vliegveld van Vancouver. Onderweg prachtig zicht op Groenland, de prairies rond Edmonton, dan de Canadese Rocky Mountains en een half uur later de Coast Mountains met aan de kust Vancouver.

Op onze huurauto moeten we even wachten. We hebben een fullsize gehuurd, maar die is nog niet gereed. Na een half uur heeft het lang genoeg geduurd en krijgen we gratis een hogere categorie mee: een Ford Escape 4WD. Goed, we kunnen op weg naar ons hotel: het Sandman Hotel Downtown. Met de Sandman hotelketen hebben we altijd wel goede ervaringen en deze ligt ook lekker centraal in het centrum, vlakbij Robson Street.

onze huurauto

Ford Escape 4WD

Net zoals in Nederland is ook hier een hittegolf en die houdt de komende week nog wel aan. Nou, in ieder geval beter dan regen. Na onze koffers te hebben uitgepakt lopen we naar ons favoriete restaurant: Earls! Die zit in Vancouver onder andere op 1185 Robson Street; het eten is goed en betaalbaar, altijd prima bediening en sfeer. We smullen ervan, zoals altijd. Dan lopen we weer terug naar ons hotel, we zijn al aardig moe en willen naar bed.

Sandman Hotel

Sandman Hotel Downtown Vancouver

 

Vancouver ligt trouwens prachtig en heeft alles: strand, bergen (je kan in een half uur skiŽn), het grootste en ruigste stadspark van Noord-Amerika (Stanley Park), een haven, het is er veilig en schoon, prima winkels en restaurants en een heerlijke sfeer. Vancouver heeft twee miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van de provincie British Columbia. Wij waren al eens eerder in Vancouver geweest en hadden toen de leuke plekjes van Granville Island, Gastown, Chinatown en Yaletown bezocht. Morgen willen we fietsen huren in Denman Street en dan een rondje fietsen om Stanley Park. Nu gaan we slapen.

    beginpagina Canada volgende pagina