homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

31 juli                                         32C

We ontbijten in het hotel, nemen de tijd en pakken daarna de auto naar het centrum. We vinden snel een parkeerplaats en lopen naar de Calgary Tower, benieuwd naar het uitzicht op de stad, de Rocky Mountains in het westen en de prairies in het oosten. Mooi hoor, we hebben helder zicht.

   Calgary Tower     uitzicht Calgary Tower   
 

op weg naar de Calgary Tower...

    ...en het uitzicht  

 

Als we weer buiten staan is het al heel warm. De zon schijnt ongenadig fel, hier kun je niet lang in verblijven. Hoog op ons lijstje staat vervolgens een bezoek aan het Glenbow Museum, dat ligt vlakbij de Calgary Tower. We zijn er snel en kijken onze ogen uit. Het is modern, met goede exposities (vaste exposities zijn: Native North America, Community History en Minerals). Hier vermaken we ons gemakkelijk een aantal uur. We krijgen het wat fris vanwege de airco en lopen naar buiten om wat op te warmen. Dan weer even terug naar het museum.

  Glenbow Museum   

in het Glenbow Museum

Glenbow Museum   

 

We verlaten het museum en lopen over Stephen Avenue, het voetgangersgebied. Dan is het al snel etenstijd, we pakken de auto en rijden naar een Earls vestiging waar we nog niet eerder zijn geweest, aan 16th Avenue. Zoals altijd, heerlijk eten in een geweldige sfeer. Daarna in het hotel lekker met een boek op bed.

 Earls

Earls aan 16th Avenue

    vorige pagina volgende pagina