homepage     

foto's op flickr  

voorbereiding

tips      

gastenboek

   

begin Zuid-Afrika

vorige pagina

volgende pagina

 

12 september 2004

Vandaag staat de dagsafari van de Sefapane Lodge op het programma. Om 6.00 uur rijden we met 10 personen en een gids in een 4WD het Kruger National Park in. Het wordt ook een warm dagje met 37C.

In zo'n four-wheel-drive wordt je zeer comfortabel rondgereden. Alle zitplaatsen geven prima zicht op de omgeving, er is voldoende tijd voor foto's en films te schieten, je ziet en ruikt de natuur en een deskundige gids vertelt over alles wat je ziet. We reden de poort uit en zagen 10 minuten later een troep leeuwen liggen. Een welpje was wat aan de wandel in het ochtendzonnetje.

 safari Kruger Park

 

 leeuwen welpje (Kruger Park)

's ochtends vroeg op safari

 

een leeuwenwelpje in de vroege ochtendzon

 

In het Krugerpark barst het van de olifanten. Het zijn er zoveel, dat ze echt schade toebrengen aan bomen. Het is verboden om ze af te schieten en de parkbeheerders proberen nu allerlei methodes uit om het aantal terug te brengen. Op elke safarai zul je dan ook zeker tegenkomen, en de eerste is heel bijzonder om te zien.

 olifant (Kruger Park)

 

Wij reden van de Phalaborwa Gate (om 6.00 uur) naar Restcamp Letaba voor ons ontbijt, waar we zo om 8.30 uur aankwamen. Vervolgens reden we naar Restcamp Olifants voor de lunch en daarna weer terug. Om 16.00 uur waren we weer terug bij de lodge. Hieronder een kleine selectie van wat we hebben gezien.

 impala (Kruger Park)

 

 giraffe (Kruger Park)

een impala: je ziet ze met de honderden

 

een statige giraffe die prachtig staat te poseren...

 

Hieronder zicht op de rivierbedding vanaf het uitzichtspunt van Olifants Restcamp. In september zie je alleen wat groen in en vlakbij de rivierbedding en voor de rest is het gebied droog en dor. Zie de plek waar de neushoorns staan, ook geen groen grassprietje te zien...

Olifants Restcamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vanaf Olifants Restcamp: prachtig uitzicht op de Olifantsrivier in het Kruger Park

 

neushoorns (Kruger Park)

 

 

 

 

 

 

 

 

een tweetal neushoorns aan het schuilen onder een boom tegen de zon

 

In twee dagen tijd hebben we de The Big Five gezien:

De luipaard is het lastigste om te zien, die heeft als bijnaam 'stealth'. Wij zagen een exemplaar tijdens de avondsafari, waarbij je met lampen de bush in schijnt op zoek naar het oplichten van ogen. Plots stak een luipaard over en ging op z'n gemakje liggen en uitstrekken en liep op z'n dooie akkertje weer door.

 zebra's (Kruger Park)

 

    vorige pagina volgende pagina