homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

22 juli 2005                                 24°C

We zitten in Clearwater, vlakbij het Wells Gray Park. Aanvankelijk was het de bedoeling om echt in park te overnachten, maar helaas was de Helmcken Falls Lodge in januari al volgeboekt. Nu is Clearwater onze uitvalsbasis en dat is net te doen, want het is altijd nog 30 minuten rijden naar het begin van het park.

We gaan eerst naar het 'visitor center' van het park in Clearwater voor informatie over de wandelingen. Je vertelt wat je zoekt (geen loodzware tocht, mooie uitzichten, genieten van de ruige natuur) en je krijgt een aantal tips mee. Het is vandaag drukkend warm met 24 graden, bewolkt en een hoge luchtvochtigheid. Dit is echt muggenweer en dat blijkt ook wel. Goed voorbereid gaan we op pad. Vandaag staat de Chain Meadow Trail op het programma en wij breiden die iets uit naar 17 km, waar we ruim 6 uur over doen. De wandeling bevat nauwelijks stijging en gaat van 725m - 925m. Vanwege de drukkende warmte, de muggen en vrijwel continue in bebost gebied lopen is de tocht best zwaar, maar we vonden het zeker de moeite waard. Bang om een beer tegen het lijf te lopen waren we niet, het was de dagen ervoor warm geweest, die zoeken dan hogere oorden. Maar wees wel altijd voorbereid voor een ontmoeting met een beer, zie daarvoor de pagina 'voorbereiding' en 'tips' wat je kunt doen. We zagen wel een steenarend voorbij vliegen, erg indrukwekkend.

 op de Chain Meadow Trail  

 Clearwater Lake

   

zicht op Clearwater Lake

dwars door Wells Gray Park

   

 

We kwamen wandelaars tegen zonder muggenspul. Nou, die smeekten echt of ze wat van ons muggenspul mochten lenen, want je wordt echt lek geprikt. En zelfs met een spuitbus (voor je haren en op je kleren) zwermen ze rond je. Maar indien goed voorbereid, kom je hier ook zonder maar één prikkie vandaan. Mooie tocht. Daarna terug naar ons hotel, douchen, eten en lezen. Mooie dag geweest.

    vorige pagina volgende pagina