homepage 

foto's op flickr

voorbereiding

tips 

gastenboek

 

 

begin Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

20 juli 2005                                18C

Vandaag staat een wandeling bij Mount Edith Cavell op het programma. Het beginpunt ligt aan de Icefields Parkway (Highway 93), op 6,7 km ten zuiden van Jasper. Daar draai je de Highway 93A op en rijd je na 5,2 km rechtsaf de Mt. Edith Cavell Road in. Na 14 km sta je op de parkeerplaats, waar je je echt kunt verheugen op een leuke wandeltocht. Wij liepen de combinatie van de Cavell Meadows en de Path of the Glacier, totaal zo'n 8,5 km waar we 3 uur over deden. De stijging is van 1.753m naar 2.200m, best een aardige klim. (Zie trouwens ook ons reisverslag van 2008, precies drie jaar later van 20 juli, voor de tip over Cavell Lake, een prachtig plekje voor een foto en te genieten van Cavell Mountain.)

Je loopt eerst over de resten waar vroeger de gletsjer z'n meegevoerde rotsen neerlegde (de zgn. eindmorenen), dan een stuk door een bos en tot slot een alpine weide met zicht op de Angel Glacier: deze heeft de vorm van een engel, waarbij je het lijfje aan de vleugels ziet hangen.

 Angel Glacier    Angel Glacier
     

de Angel Glacier

 

onderaan de Angel Glacier

 

Op het laatste deel van de wandeling hoorden we plots een donderend geraas, onweer? Nee, er brak een stuk van de gletsjer af en stortte naar beneden. Nog nooit gezien, bijzonder. Op de weg terug naar Jasper rijdt een aantal auto's voor ons, maar we zijn de enigen die rechts boven de weg een zwarte beer zien. We stoppen en ik stap voorzichtig even uit de auto om de beer boven de weg tussen de bomen te kunnen zien. Plots komt de beer tevoorschijn en steekt de weg over, ik maak een foto. De beer loopt op z'n gemakje, kijkt me nog even aan en loopt verder naar beneden. Daar stopt ie nog weer even, kijkt me weer aan en verdwijnt.

 black bear

een zwarte beer

    vorige pagina volgende pagina